Yarnaddict

star

Kustbo

Jag heter Hanna och är född och uppvuxen i Tornedalen, Norrbotten, men bor numer i Hälsingland med min man, våra två barn och fem katter.

Jag fick lära mig att sticka och virka i skolan som alla andra, men intresset tog inte fart på riktigt förrän jag såg en kollega till min mamma sitta med en påse garn och virka mobiltelefonfodral. Det såg så roligt ut, och att virka just mobiltelefonfodral verkade som ett projekt som till och med jag skulle klara av. Dessutom är det ju nånting man faktiskt kan använda.

Sagt och gjort, jag beställde lite garner i olika roliga färger och så satte jag igång! Jag fick friska upp mitt minne lite genom att leta efter olika tutorials på youtube (det finns en uppsjö av dem, otroligt användbara!) men att virka fasta maskor är inte så svårt och man kommer förvånansvärt långt med dylika!

När marknaden var mättad på fodral-fronten (min familj var nöjda efter ett antal, hmm) så ville jag prova på att virka amigurumis. Inte allt för stora projekt men en lite större utmaning än fodralen! I början blev de kanske inte speciellt snygga men skam den som ger sig! =)

Efter det har det bara eskalerat.  Det har blivit vantar, mössor, sockor, dukar, leksaker, filtar och så vidare med mera allting på. För en tid sen blev jag sugen på att sticka då det går att göra så fina sockor då. Det var också lite krångligt i början (så många maskor att hålla reda på!) men övning ger färdighet och nu för tiden stickar jag lika mycket som jag virkar. Omväxling förnöjer som man brukar säga!

Det var lite om mig, vill du veta något mer är det bara att fråga! =)